У Києві залишаються десятки назв, пов'язаних з Росією та СРСР: деталі

В українській столиці залишаються десятки вулиць та інших топонімів, які мають назви, пов'язані з Росією чи СРСР

В українській столиці залишаються десятки вулиць та інших топонімів, які мають назви, пов'язані з Росією чи СРСР. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці громадської організації "Деколонізація. Україна" в соціальних мережах.

За словами активістів, у столиці нарахували 124 об'єкти, назви пов'язані з СРСР чи країною-агресором і які мають отримати нові назви. На Київщині їх 1036.

Нагадаємо, що в українській столиці зробили низку важливих перейменувань — йдеться про відомі заклади, назви яких були пов'язані з Росією чи СРСР. Відомо, що Київрада перейменувала Національний музей українського народного декоративного мистецтва, а також 10 бібліотек, назви яких пов'язані з РФ. З назви музею забрали приставку "народний", і тепер вона стала Національним музеєм декоративного мистецтва України. Попередня його назва була застарілою, не розкривала сучасного профілю закладу, а тому потребувала осучаснення.

Відповідно до рішень Київської міської ради змінено назви таких бібліотек: Центральна публічна районна бібліотека імені О. С. Пушкіна – Центральна публічна районна бібліотека "Почайна"; бібліотека ім. А. Макаренко для дітей – бібліотека для дітей "Джерело"; бібліотека ім. А. Радищева – бібліотека "Всесвіт"; Центральна районна бібліотека ім. М. Є. Салтикова-Щедріна - Центральна районна бібліотека "Печерська"; бібліотека ім. О. Кошового – бібліотека імені Катерини Білокур; бібліотека ім. І. Кудрі – бібліотека "Книголюб"; публічна бібліотека імені Ганни Ахматової – публічна бібліотека "Сузір'я".

Також бібліотека №102 отримала назву "Дивосвіт", №120 перейменували на "Горизонт", а №129 — на "Мрія". Комунальний художній навчальний заклад Печерського району "Дитяча музична школа №4 ім. Д. Д. Шостаковича" втратив ім'я російського композитора.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

29 січня 2024, 14:05

Занимаются ,мягко говоря, ерундой.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися