У Києві планують створити спеціальну комісію з питань функціонування міста під час війни

Планують розглянути модель управління в місті

У Києві ініціюють створення Тимчасової Спеціальної Комісії Верховної Ради з питань функціонування Києва під час війни.

Про це повідомив народний депутат України Віталій Безгін.

Київ продовжує залишатись політичним та економічним центром країни, а також головною військовою ціллю агресора. У той же час критична інфраструктура міста перебуває в жахливому стані, ледь не щодня нас спіткають сумні новини про метро, наземний транспорт, мости та переходи. Про Бортничі і говорити не хочеться. І це не наслідок ракетних ударів ворога чи проблем з бюджетом (він астрономічний), це наслідок низького рівня менеджменту, - написав депутат. 

За словами Безгіна, вже розіслано листи на представників усіх парламентських фракцій та груп щодо делегування представників до складу ТСК. Після  отримання відповідей буде узгоджено склад, а текст постанови щодо утворення ТСК піде на реєстрацію та голосування в залу Верхової Ради. 

Напрямки діяльності:

- модель управління в місті 

- криза метрополітену та громадського транспорту

- критична інфраструктура

- містобудування та оборонні планувальні заходи

Моделі поведінки може бути завжди дві. Перша полягає в нормальному діалозі із центральною владою, визнанні наявності проблем та спільному пошуку/розробці рішень. Друга, що ми вже неодноразово бачили, - це політичні спекуляції та чергові казки про "утиски місцевого самоврядування в столиці". Обирати їм, - додав Безгін. 

"Коментарі" писали, що Республіка Корея підтримає Україну у відновленні та модернізації інфраструктури водного господарства, яка постраждала внаслідок військових дій.



Читайте также