Мешканців Києва та області попередили про відключення світла

Коли у Києві та області сьогодні обмежуватимуть електропостачання

У понеділок, 20 травня, прогнозують погодинні обмеження електропостачання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК.

“Київ, Київська, Одеська, Дніпропетровська, Донецька області: за вказівкою “Укренерго” 20 травня з 18:00 до 00:00 застосовуватимуться графіки знеструмлень. Будь ласка, споживайте електрику ощадливо”, - повідомили в компанії.

В “Укренерго” пояснили, що завдяки потеплінню та сонячній погоді дефіцит в енергосистемі дещо зменшився, однак у вечірні та нічні години нестача електроенергії є суттєвою. “Графіки погодинних відключень діють сьогодні, 20 травня, на період з 18:00 до 24:00 в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів”, - зазначили в “Укренерго”. При цьому попередили, що графіки можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які диспетчерський центр вже довів до кожного обленерго. 

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі марафону “Єдині новини” зазначив, що повністю уникнути відключень поки не вдасться. За його словами, вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку. Аж доки не вдасться відновити пошкоджені російськими атаками об’єкти генерації.

Нагадаємо, що на понеділок, 20 травня, анонсували тривалі відключення електропостачання деяким споживачам у Київській області. Світло відключили майже на 12 годин. Дізнатися адреси та терміни відключень можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, якою прогнозують ситуацію в енергосистемі України взимку.


Читайте также