У поліції розповіли, навіщо закуповують навушники та спікерфони

У поліції зазначили, що аукціон не відбувся

На платформі Prozorro щодня реєструють десятки тендерів на закупівлю різних товарів та послуг. Портал "Коментарі" поцікавився у Національної поліції України, навіщо закуповують навушники, акустичні системи та спікерфони.

На офіційний запит видання відповіли, що закупівля зазначеного майна здійснюється відповідно до наданих Центру деталізованих розрахунків, що обґрунтовують показники видатків бюджету на 2024 рік для забезпечення структурних підрозділів Національної поліції України.

“Техніка для роботи з відео та аудіо інформацією та техніка для проведення відео нарад, онлайн-тренінгів, навчань поліцейських та працівників поліції закуповується у зв’язку із розширенням штату структурних підрозділів Національної поліції України та частковим виходом з ладу тих аналогічних технічних засобів, що раніше використовувались у роботі”, - дали пояснення у НПУ.

Техніку, яку планували закупити повинна була слугувати для: 

  • проведення працівниками НПУ оперативно-розшукової діяльності та реалізації їх функцій, однією з яких є здійснення комплексу оперативнорозшукових заходів, спрямованих на виявлення, попередження, припинення та документування кримінальних правопорушень; 

  • забезпечення працівниками НПУ технічного супроводу заходів за участі керівництва Національної поліції України, керівників структурних підрозділів (органів) поліції під час засідань, нарад, брифінгів, зустрічі з представниками країн-партнерів, інших держав, міжнародних організацій у режимі онлайн та відеоконференцзв'язку, кількість яких значно збільшилась за останні роки, у зв’язку з чим виникла потреба у додатковій закупівлі обладнання;

  • для використання в службовій діяльності працівниками оперативних підрозділів НПУ, зокрема для ознайомлення з матеріалами, які були вилучені під час здійснення негласних (слідчих) розшукових дій, та обробки відео- та аудіоінформації, а також для забезпечення участі працівників у навчальних та міжнародних конференціях, семінарах тощо.

“Повідомляємо, що зазначена в запиті процедура закупівлі не відбулася у зв’язку з відсутністю учасників”, - уточнили у поліції. 

Тож, вдалося зекономити 1 227 014 гривень. Сподіваємося, що у поліції витратять ці кошти на більш потрібні речі під час війни. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для поліції закуповують намети.

Читайте также