У Києві зробили важливу заяву про оплату проїзду карткою: деталі

В українській столиці зробили важливу заяву про оплату проїзду у громадському транспорті карткою

В українській столиці зробили важливу заяву про оплату проїзду у громадському транспорті карткою. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами чиновників, півтора роки тому у наземному громадському транспорті Києва запустили безконтактну оплату проїзду банківськими картками. За цей час банківською карткою сплатили проїзд 28 млн разів.

Списання коштів із банківської платіжної картки після валідації зазвичай відбувається миттєво, проте іноді трапляються випадки затримок до кількох діб. Це пов'язано з особливостями роботи будь-яких систем електронного квитка в режимі офлайн, зокрема в інших містах світу. На перевірку оплати проїзду контролером ця особливість роботи системи не впливає. Адже він перевіряє, чи була саме валідація картки у транспорті. Кошти у своїй банк може списати пізніше.

Головний сигнал успішної оплати – це підтвердження на валідаторі та 4 зелені вогники на ньому. Доказом оплати проїзду є виключно результат перевірки на зчитувальному пристрої контролера. Жодних sms про списання для цього показувати не потрібно. Адже повідомлення часто надходять пізніше, тому що саме списання коштів може відбуватися із затримкою навіть протягом кількох діб.

Усього є шість способів оплатити проїзд у громадському транспорті Києва: пластиковою транспортною карткою (з окремо придбаними поїздками чи проїзним абонементом на місяць чи півмісяця); цифровою транспортною карткою; пластиковою банківською карткою; телефоном, до якого прив'язана банківська картка; разовими QR-квитками, придбаними у додатку Київ Цифровий або терміналах.

Також можна згенерувати QR-квиток у додатку Київ Цифрової з власної транспортної картки, якщо ви забули її вдома.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися