У Києві перейменували вулицю Тургенєва

Київ продовжує процес деколонізації

У Деснянському районі Києва вулицю Тургенєва перейменовано на честь українського журналіста, дисидента Михайла Осадчого.

Про це повідомляє Київська міська рада. 

Київ продовжує процес деколонізації столичної топоніміки. Так, 18 січня 2024 року, вулиця Тургенєва (названа на честь російського письменника) у Деснянському районі столиці, рішенням Київської міської ради отримала нову назву. Нова назва запропонована на честь українського журналіста і письменника, дисидента, політичного в'язня срср, одного із засновників Української асоціації незалежної творчої інтелігенції Михайла Осадчого. Зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

"Коментарі" писали, що у київському метро побудують новий тунель: подробиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

8 лютого 2024, 18:54

Идиотам нет покоя. Ребята, в ваших бедах виноваты не Тургенев , не Пушкин и не Чайковский, а в первую очередь вы сами. И пока вы этого не поймете ничего не изменится, сколько памяников не вали и улиц не переименовывай. Разруха, она, как сказал классик, не в клозетах, а в головах.

Партия 5.10

30 січня 2024, 18:38

Чем этим уродам фашистам Тургенев не угодил ? Кому нахрен известен и нужен какой-то журналист Осадчий ?

Михаил

30 січня 2024, 14:02

Кожне перейменування це мільони грошей, тому й тягнуть кота за яйця вже десяток років, а це нові маєтки за кордоном, автомобілі, земельні ділянки, прикраси та розкішне життя. А Україна в вогні війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися