У київському метро побудують новий тунель: подробиці

Роботи планують завершити восени

Експерти прийняли рішення щодо демонтажу ураженої ділянки тунелю та встановлення нового між станціями метро "Деміївська" та "Либідська". Закінчити роботи планують до осені 2024 року.

Про це повідомив CEO холдингу MS Capital, до якого входить компанія Autostrada, яка проводить ці роботи, Максим Шкіль.

За його словами, для роботи компанія залучила понад 500 фахівців із підземного будівництва та 30 одиниць спецтехніки. Нині над відбудовою тунелю працюють три групи проєктувальників. Усі ці спеціалісти мають багаторічний досвід у спорудженні метро. Рух потягів між цими станціями призупинили ще в грудні, оскільки виникли тріщини на блоках оправи тунелю та був ризик обвалу.

Підрядник використав металеві риштування для стабілізації конструкції тунелю та запобігання подальшому проваленню. Після переміщення всіх інженерних мереж розпочнеться виробництво котловану для демонтажу пошкоджених елементів тунелю.Тим часом компанія почала бурити палі, поверх яких встановлять розвантажувальну плиту для мінімізації навантаження над тунелем. На ній працюватиме важка техніка, зокрема, бурова установка.

"Відновлення перегінного тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" плануємо завершити восени 2024 року", — підсумував Шкіль.

"Коментарі" писали, що в українській столиці зробили важливу заяву про оплату проїзду у громадському транспорті карткою.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися