У Києві значно змінилися ціни на оренду квартир: названо вартість

Українська столиця перестала бути лідером країни з найдорожчої оренди нерухомості

Українська столиця перестала бути лідером країни з найдорожчої оренди нерухомості. Про це стало відомо з даних, опублікованих на аналітичному порталі Мінфін.

Згідно з дослідженням, Київ завжди був для орендодавців найдорожчим місцем через багато чинників: студентство, великий ринок працевлаштування, вигідні інвестиції, переселенці та потужна робота ППО, мегаполіс із розвиненою інфраструктурою та дозвіллям.

У рейтингу міст із найдорожчою орендою столиця посідає третє місце. За даними офіційної статистики, найдорожчою є оренда: в Ужгороді – за останній рік ціни там зросли на 46,2% – до 12 731 гривні; у Львові – вартість підвищилася на 7,4% – до 11 789 гривень; у Києві – оренда однокімнатної квартири у столиці коштуватиме 8727 гривень або на 14,3% більше, ніж рік тому.

Хоча столиця вже не перша у списку, постійний наплив переселенців впливає на поступове зростання вартості оренди.

Деякі позиції орендних ставок зросли навіть до 20%. Вартість оренди вже вийшла на довоєнний рівень, щоправда, лише у гривневому еквіваленті, у доларовому ще не дотягує.

Останнім часом найпомітніше змінилися ціни на двокімнатні квартири. Зняти їх у середньому коштує 18 тисяч гривень на місяць, або на 10,5% більше, ніж у грудні.

Квартиру із трьома кімнатами власники оцінюють у 30 тисяч гривень, а це на 4,5% більше, ніж минулого місяця. Однокімнатні квартири подорожчали неістотно – на 1,5% до 13 тисяч гривень.

Сергій Курганов каже, що власники квартир та орендарі практично повернулися до стандартних умов укладання договорів. Терміни стали довшими – від 6 місяців чи 1 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися