В Ірпені власники деяких квартир можуть залишитися на вулиці через недостатню компенсацію

Проблема полягає в низькому коефіцієнті розрахунку вартості

Жителі Ірпеня скаржаться на те, що вони не можуть придбати житло за нараховані компенсації. Проблема полягає в низькому коефіцієнті розрахунку вартості 1 м² зруйнованих квартир старого житлового фонду в рамках програми єВідновлення.

Про це повідомляє Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Наприклад, власнику 2-кімнатної оселі за 1 м² компенсують 22079,9 грн — за ці гроші можна купити хіба що однокімнатне житло. Тим, хто мав 1-кімнатні квартири — 24343,2 грн за 1 м². Цих грошей не вистачить на придбання нового житла, їх власники залишаться на вулиці.

Ця проблема виникла через те, що рішення приймалося без обговорення безпосередньо з мерами зруйнованих громад. Тільки в Ірпінській громаді близько 80% знищених квартир будувалися до 1991 року і їх власники проігноровані програмою. Ми вже подалися з офіційними листами до Офісу Президента, Кабінету міністрів, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та КОВА з проханням звернути увагу на це питання та розібратися з ним системно. З нетерпінням очікуємо на відповідні рішення, - йдеться в повідомленні.

Щодо замін вікон, то всіх мешканців попереджають, що була тимчасова пауза. Вона пов’язана з браком майстрів та великим обсягом робіт. Представники фонду запевнили, що усі отримані заявки будуть обов'язково виконані.

Нагадаємо, у центральній частині українській столиці віддали під забудову історичну будівлю — йдеться про будинок Осипа Батьківщина на вулиці Олеся Гончара, 71.




Джерело: https://t.me/markushyn/6234


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

9 лютого 2024, 17:52

И даже тут государство умудрилось кинуть людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися