У Києві рекордно піднімуть ціни на парковку: подробиці

Столична влада хоче підвищити вартість паркування в центрі міста вболіваємо ніж в три рази, проте одночасно обіцяють знижки. Про це повідомили на сайті Київської міської державної адміністрації, посилаючись на відповідний проект рішення.

Метою підвищення вартості паркування в центрі міста є встановлення економічно обґрунтованих тарифів і розвантаження вулиць для зручності всіх учасників дорожнього руху.

Підвищення тарифів стосуватиметься всього міста, але особливо центру столиці, де водії витрачають найбільшу кількість часу в пошуках вільних місць для паркування, більшість з яких були вимкнені антипарковочних стовпчиків.

Згідно з документом, для легкових автомобілів вартість години паркування зросте з 10 до 35 гривень за годину, прилеглі до центру територіальні зони зараз мають тариф в 7 гривень за годину, який виросте до 25 гривень.

Незмінною залишиться тільки вартість парковки в спальних районах міста, яка становить 5 гривень за годину. Для автобусів вартість парковки в центрі складе 159 гривень на годину, а в прилеглих до центру територіях - 114 гривень. У спальних районах тариф для автобусів складе 14 гривень за годину. Схожі розцінки встановлені й для вантажних автомобілів.

Нагадаємо, що депутати прийняли рішення про фактичне створення проїжджої частини в парку "Наталка", який знаходиться в Оболонському районі столиці. За словами депутата Київради Богдана Чорнія, дорога в парку буде передана на баланс дорожнього комунального підприємства Оболонського району у зв'язку з необхідністю кваліфікованого нагляду за стан дорожнього покриття.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися