У Києві добудують Дарницький міст: що планують зробити на переправі

"Укрзалізниця" оголосила тендер на добудову знаменитого Дарницького моста в Києві, який планують закінчити до кінця 2022 року. На проект витратять понад 1,2 мільярда гривень. Про це стало відомо з тендера на сайті держзакупівель "Prozorro".

Стало відомо, що саме планують зробити під час робіт по закінченню відомого столичного довгобуду. Відповідно до тендерної документації, на автодорозі, яка йде від лівого берега до вулиці Привокзальна, і на яку виходить Дарницький міст на правому березі, облаштують верхній шар асфальту, бар'єрну огорожу, встановлять дорожні знаки та нанесуть розмітку.

Право і лівоповоротні напрямки руху з моста на Дніпровську набережну забезпечать естрадними з'їздами, який повинні побудувати до кінця 2020 року. Розміщення опор естакади з'їздів передбачено з урахуванням уніфікації конструкцій естакад.

Опори естакади з'їздів будуть шибеник з монолітного залізобетону, а покриття дорожнього полотна буде з двошарового асфальту товщиною 80 міліметрів на попередньо укладенню гідроізоляційну мембрану, яка повинна убезпечити покриття на випадок дощів і потоплених. Також на переправі змонтують зовнішнє освітлення з енергозберігаючими світильниками.

Нагадаємо, що Дарницький міст або, як його ще називають, "міст Кирпи" - на честь покійного міністра інфраструктури часів президента Леоніда Кучми, будували протягом семи років - з 2007 по 2011 роки. У 2020-2011 роках переправу частково ввели в експлуатацію, коли відкрили рух для залізничного транспорту. Після цього переправу законсервували на невизначений термін через брак коштів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися