У Київській області зводять дуже важливий об'єкт: подробиці (Фото)

В Ірпені на території Київської області зводять дуже важливий об'єкт

В Ірпені на території Київської області зводять дуже важливий об'єкт — йдеться про відновлення багатоповерхового будинку на вулиці Северинівській, 131, який було зруйновано внаслідок атак російських окупантів. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Ірпінської міської ради.

За словами чиновників, до початку повномасштабного вторгнення в багатоповерхівці проживало 107 сімей. Через активний хід воєнних дій на території Ірпеня у лютому-березні 2022 року будинок отримав пошкодження та потребував капітального ремонту.

Відновлення багатоповерхівки було розпочато у ІІІ кварталі 2023 року. В даний час завершено роботи з утеплення фасаду, заміни вікон, а також ремонт покрівлі та оздоблення місць загального користування.

Відновлення житлового будинку фінансується державною програмою Фонду ліквідації наслідків озброєної агресії. Завершення капітального ремонту намічено на ІІІ квартал 2024 року.

Нагадаємо, що в центральній частині українській столиці віддали під забудову історичну будівлю — йдеться про будинок Осипа Батьківщина на вулиці Олеся Гончара, 71. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого відомим активістом Дмитром Перовим на його сторінці в соціальних мережах.

За його словами, Київська міська рада передала під забудову будинок Осипа Батьківщина, 1882 року побудови. Відповідне рішення було ухвалено з третьої спроби, воно набрало підтримку лише 63 зі 120 депутатів міськради. Будинок Батьківщина – пам'ятка архітектури. Забудовник неодноразово з 2021 року намагався позбавити будинок статусу. Проте, програвши черговий суд, забрав позов.

Проект рішення, який ухвалила міська рада, передбачає передачу ділянки під обслуговування багатофункціонального комплексу "Franklin", який має з'явитися на місці пам'ятника архітектури.

Джерело: https://t.me/newsimr/19714


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися