Зеленський відкрив Конча-Заспу і парк "Залісся" під Києвом для всіх бажаючих

Президент України Володимир Зеленський розпорядився відкрити для вільного відвідування півострів "Бірючий", який відомий як літня резиденція президента, парк "Залісся" під Києвом і елітне селище Конча-Заспа. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, територія півострова Бірючий вже відкрита, вона відома як літня резиденція президента, а по суті, це екопарк на березі моря. Цього року там облаштують туристичні маршрути та всю необхідну інфраструктуру, в тому числі й літні будинки для оренди.

Національний парк "Залісся" під Києвом знаходиться на балансі Державного управління справами. Ще з радянських часів туди пускали тільки обраних. Проте лісовий комплекс також відкритий для всіх бажаючих, а доїхати туди можна за 20-30 хвилин від Києва. Тимошенко зазначив, що влада працює над закріпленням за "Заліссям" статусу Національного природного парку.

Також він розповів, що за дорученням президента Зеленського проходить аудит всіх договорів по домівках, які перебувають в Конча-Заспі, він підкреслив, що як тільки аудит буде завершено, територію Конча-Заспи облаштують для відпочинку і відкриють для всіх охочих.

Нагадаємо, що станом на 18 травня 2021 року в елітному селищі проживали близько 200 колишніх і діючих високопоставлених чиновників. У списку можна знайти десятки відомих прізвищ з української політики. У Конча-Заспі проживають колишні секретарі ради національної безпеки і оборони України Анатолій Кінах і Володимир Горбулін, колишній мер Києва Олександр Омельченко, колишній прем'єр-міністр України часів президентства Леоніда Кучми Валерій Пустовойтенко.

У списку можна знайти колишніх нардепів Фесенко, Звягільського, Білозір і інші. У Конча-Заспі проживають колишні спікери Верховної Ради України Олександр Мороз і Володимир Литвин, а також колишній глава Конституційного суду України Головін, колишній міністр юстиції Лавринович, екс-глава Служби безпеки України Гайсинський і інші. Також там живуть другий президент України Леонід Кучма і чинний президент Володимир Зеленський. Відзначимо, що в резиденції, де з літа 2020 року проживає Зеленський, до 2014 року жив третій президент України Віктор Ющенко.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися