У Києві завтра прощатимуться з легендарним Григорієм Чапкісом: місце і час

У столиці завтра проводять в останню путь легендарного українського танцюриста і хореографа Григорія Чапкіса, який помер 13 червня. Прощання пройде в будівлі Національної Філармонії України. Про це повідомляє видання "ТСН".

Причиною смерті Григорія Чапкіса став похилий вік і тривала боротьба з хворобою. Відомий хореограф лежав в реанімації в Київській міській клінічній лікарні. Це була вже третя госпіталізація Чапкіса за останні кілька місяців.

Відзначимо, що спочатку прощання з Чапкісом було заплановано в Клубі Кабінету Міністрів України, однак плани змінилися і церемонію перенесли в будівлю Національної Філармонії України на Володимирському узвозі, 2.

Поховають легендарного хореографа, як і повідомлялося раніше, на Байковому кладовищі, яке вважається одним з найбільш престижних в Києва. Церемонія прощання пройде 18 червня з 11:00 до 13.00.

Григорій Чапкіс народився 24 лютого 1930 року в Кишиневі, а в 1945 році почав танцювати в Ансамблі пісні і танцю Трудові резерви, в складі якого нерідко виступав перед представниками радянської еліти, включаючи Йосипа Сталіна.

Чапкіс був народним артистом України, який почав свою кар'єру в 16 років. Лауреат трьох міжнародних конкурсів, учасник понад 70 зарубіжних гастрольних поїздок за радянських часів. Був професором кафедри хореографії Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися