У Києві в посилці знайшли рештки давніх істот, яким 400 мільйонів років

Скам’янілості намагалися незаконно вивезти до Тайваню

Київські митники виявили в посилці рештки давніх істот, яким 400 мільйонів років. Упередили спробу незаконного пересилання  з України до Тайваню у міжнародному поштовому відправленні стародавніх скам’янілостей.

Про це повідомляє Київська митниця. 

Під час митного огляду міжнародного поштового відправлення з Тернополя митники виявили камені з ознаками старовини з химерними обрисами і припустили, що вони можуть мати давнє походження. Відтак, скам’янілості було скеровано до Національного науково-природничого музею НАН України для проведення експертизи.

Як визначили експерти, виявлені митниками скам’янілості є плитками червоного пісковику раннього девону  (геологічний період палеозойської ери) з панцирами "риб" Protopteraspis двох видів, а також  слабко зцементований вапняк з цілим крабом "Daira speciose" та черепашкою червоного молюска Halyotis sp. Експерти музею також підтвердили, що це автентичні викопні рештки, виявлені на Поділлі в басейні річки Дністер. Геологічний вік трьох з них (дністровська серія) оцінюється приблизно в 400 мільйонів років, тоді як двох інших, з крабом та молюском, - від 10 до 20 мільйонів років.

Виявлені скам’янілості є ексклюзивними з точки зору палеонтолога. Вони мають культурну та наукову цінність як геологічна спадщина. Водночас, експерти рекомендують внести зразки до Державного реєстру національного культурного надбання, а також до Музейного фонду України, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, київські митники вилучили рідкісну гарднерівську порцеляну, виготовлену у 19 - 20 століттях. Всі скульптури відправлялися з Одеси до Казахстану.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися