Схему підробки важливих документів викрили у Києві (ФОТО)

Що відомо про незаконні нотаріальні дії

У Києві викрили схему незаконного нотаріального оформлення документів. Подробиці розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у столиці від імені нотаріуса документи незаконно засвідчувала його помічниця. Мова йде про одного з нотаріусів Київського міського нотаріального округу. Юрист двічі торік виїжджав за кордон через територію Румунії та Польщі. Для перетину державного кордону України нотаріус використовував паспорт громадянина Румунії. Перебуваючи за межами України, юрист надавав своїй помічниці вказівки проводити нотаріальні дії від його імені. Для цього помічниця використовувала бланки, печатку та цифровий підпис нотаріуса.

"Нотаріальні послуги клієнтам від імені нотаріуса незаконно надавала його помічниця, що є підробленням офіційних документів", — пояснили в Київській міській прокуратурі.

Столична прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт. Приватного нотаріуса та його помічницю обвинувачують у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних мереж, а також підробленні офіційних документів, які посвідчуються приватним нотаріусом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Це призвело до витоку та підробки інформації, вчиненому повторно, під час дії воєнного стану в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аферисти розповсюджують фейкові SMS про надходження посилок від імені відомого поштового сервісу. Такі повідомлення містять фішингові посилання на підконтрольні шахраям ресурси. Українцям надали поради, як не втратити гроші через шахраїв.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися