У Києві на Гостинний двір повісили табличку "Великого будівництва": що це означає (Фото)

На Контрактовій площі, що знаходиться в історичній місцевості Подолу на паркан, яким оточено занедбаний Гостинний двір, повісили плакат програми Президента "Велике будівництво". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-нардеп Ігор Луценко.

За його словами, з'явилася інформація про те, що Гостинний двір все-таки включили в програму президента Зеленського. Він зазначив, що швидше за все, міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко нарешті виконав свою обіцянку і знайшов кошти на консервацію та відновлення об'єкта, а також вигнав звідти рейдерів з оточення Януковича.

Луценко заявив, що Гостинний двір очікує проект реставрації, він підкреслив, що хотілося б побачити концепцію розвитку споруди, адже вже пройшло пів року з того моменту, як Ткаченко зупинив передачу Гостиного двору в комунальну власність. Водночас ні сам глава Мінкульту, ні його відомство, не підтвердили інформацію про передачу Гостиного двору на їх баланс.

Нагадаємо, що Гостинний двір був побудований на початку 1809 року на Подолі в Києві. У серпні 2011 року його виключили зі списку пам'яток архітектури, а у квітні 2012 року Київрада дала дозвіл на реконструкцію будівлі під торговий центр.

У наступні роки боротьба за Гостинний двір йшла в судах, а також між рейдерами та активістами. Будівля стоїть без даху, вікон і штукатурки ще з зими 2013 року, коли там сталася пожежа.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иван

18 червня 2021, 11:17

Табличка значить що Зелені Підораси планують багато спиздити

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися