У Києві людям роздадуть безкоштовну допомогу: як її можна отримати

В українській столиці мешканцям роздадуть безкоштовну допомогу, яку можна буде отримати у березні 2024 року

В українській столиці мешканцям роздадуть безкоштовну допомогу, яку можна буде отримати у березні 2024 року — йдеться про саджанці дерев, ялинок, сосен, каштанів, кленів, лип тощо. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого Центром альтернативного озеленення столиці.

За словами екологів, отримати саджанці зможуть кияни, які бажають висадити дерева для озеленення прибудинкових територій.

Усадковий матеріал нададуть безкоштовно після реєстрації, деталі акції за посиланням .

Нагадаємо, що в центральній частині українській столиці віддали під забудову історичну будівлю — йдеться про будинок Осипа Батьківщина на вулиці Олеся Гончара, 71. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого відомим активістом Дмитром Перовим на його сторінці в соціальних мережах.

За його словами, Київська міська рада передала під забудову будинок Осипа Батьківщина, 1882 року побудови. Відповідне рішення було ухвалено з третьої спроби, воно набрало підтримку лише 63 зі 120 депутатів міськради. Будинок Батьківщина – пам'ятка архітектури. Забудовник неодноразово з 2021 року намагався позбавити будинок статусу. Проте, програвши черговий суд, забрав позов.

Проект рішення, який ухвалила міська рада, передбачає передачу ділянки під обслуговування багатофункціонального комплексу "Franklin", який має з'явитися на місці пам'ятника архітектури.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися