У Києві 16 років обіцяли побудувати паркінг: втрутилася прокуратура

Вартість землі понад 26 млн гривень

Прокуратура через суд повернула Києву земельну ділянку на Оболоні. Забудовник обіцяв побудувати паркінг, але за 16 років так і не розпочав будівництво. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Рішенням Господарського суду міста Києва, залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено позов Київської міської прокуратури в інтересах держави до товариства про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки в Оболонському районі м. Києва.  ЇЇ вартість - понад 26 млн гривень.

У 2006 році товариство отримало в оренду земельну ділянку, яка розташована на перетині вулиці Приозерної та проспекту Володимира Івасюка (стара назва Героїв Сталінграда) для будівництва, обслуговування та експлуатації паркінгу з торговельним комплексом. Укладаючи спірний договір оренди, Київська міська рада очікувала на належне виконання його умов відповідачем в частині забудови земельної ділянки паркінгом з торговельним комплексом.

Попри численні відновлення строку дії договору оренди, який діє з 2006 року і до наших днів, компанія порушує умови та вимоги цього договору та чинного законодавства. Протягом 16 років це товариство не використовує отриману земельну ділянку, і, крім того, не лише не розпочало будівництво на ній, але й не завершило жодних робіт на цьому об'єкті.

За таких обставин, суди зобов’язали повернути земельну ділянку у комунальну власність столиці. Рішення суду набрало законної сили та підлягає виконанню.

Нагадаємо, у столиці оглянули майно концерну "Військторгсервіс" задля підготовки нерухомості до можливої оренди.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися