У Київській області виростили унікальне дерево: подробиці (Фото)

На території Київської області селекціонер виростив унікальне дерево

На території Київської області селекціонер виростив унікальне дерево, на якому плодоносять 5 різних рослин-родичів. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на порталі Високий замок.

У матеріалі сказано, що Анатолій Патій закінчив машинобудівний технікум та Київський інститут цивільної авіації та деякий час працював за фахом інженером.

Проте згодом зайнявся екзотичними рослинами. Нині вирощує близько 50 різновидів тропічних культур. Патій виростив лимон Київський великоплідний, фрукти якого можуть заважати до 1,5 кг.

Щоб одержати згадану новинку, аматор "склеїв" клітини турецького лимона і помело (використовуючи метод інвітро). Згодом схрестив інжир із шовковицею та отримав морозостійкий сорт.

Унікальне дерево-садок він теж виростив самостійно. На ньому прижилися і плодоносять 5 різних рослин-родичів із цитрусових. На одній гілці – лайми, на іншій – лимон Київський великоплідний, на третій – мандарини, на четвертій щеплений апельсин, а на п'ятій – грейпфрут. Загалом селекціонер стверджує, що на одному дереві можна поєднати до 300 видів цитрусових.

Якийсь час він вирощував і звичайні овочі – огірки, помідори, але швидко втратив до них цікавість. А ось своїх улюбленців-екзотів не хотів залишати навіть у війну.

Виїхати довелося, коли росіяни вже почали бомбардувати території біля їхнього села. Півроку разом із дружиною Тетяною пожили у Німеччині (за садом тоді доглядав племінник). Але довше не витримали і повернулися додому — до своїх рослин, яких мали десятиліттями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися