У Києві з'явилася нова церква: де її можна відвідати (Фото)

У Дарницькому районі української столиці з'явився новий храм Православної церкви України

У Дарницькому районі української столиці з'явився новий храм Православної церкви України, який освятив митрополит Єпіфаній. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого головою Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник.

За його словами, у вересні минулого року прихід Покрови Пресвятої Богородиці перейшов у підпорядкування Православної Церкви України з московського після зборів парафіян і отримав нового настоятеля отця Віталія Матіящука.

За короткий проміжок часу громада упорядкувала святі місця, а завдяки меценатам з недобудованої будівлі на території комплексу вдалося звести і прикрасити новий храм.

А цієї неділі Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Єпифаній звершив його освячення з найменуванням на честь Юрія Побідоносця, очоливши тут Божественну літургію.

"Після прочитання Євангелія Його Блаженство підніс особливу молитву Господу в той час, коли Батьківщина в небезпеці. Також під час служби звучали молитовні прохання українських воїнів і наш народ. Я вже казав, що всі російські наративи, що йдуть, у тому числі з російської церкви, тим більше під час війни – неприпустимі!Все російське – знищує, ми ж цінуємо, дбаємо, будуємо, тому сильні та непереможні”, – зазначив голова Дарницької РДА Микола Калашник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрій

20 лютого 2024, 08:25

Василь, таке саме питання

Василь

20 лютого 2024, 07:57

Так де її можна відвідати??

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися