У Києві запровадили дуже важливу заборону: будуть серйозні штрафи порушникам

В українській столиці стала діяти серйозна заборона — йдеться про штрафи за купівлю первоцвітів

В українській столиці стала діяти серйозна заборона — йдеться про штрафи за купівлю первоцвітів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації на її ресурсах.

За словами чиновників, першоцвіти - проліски, проліски, крокуси, шафран, сон-трава і т.д. - занесені до Червоної книги України та охороняються законом.

Цього року видався досить теплий лютий, через що сезон цвітіння першоцвітів може розпочатися раніше. Киян та гостей міста закликають не зривати та не купувати ранньоквітучі рослини.

Суми штрафів за торгівлю первоцвітами становлять від 1700 грн. до 3655 грн.

Нагадаємо, що на території Київської області вводять дуже серйозну заборону - йдеться про вилов щуки в нерестовий період на водоймах, обмеження почне діяти з 15 лютого. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, заборона на вилов щуки встановлюється на період нересту з 15 лютого по 31 березня у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах).

У ДЕІ зазначили, що заборона вилову зумовлена фізіологічними особливостями цього виду риб, адже нерестова активність щуки починається при температурі води 3-5°C, що нижче за нерестову температуру більшості інших видів.



Читайте также