Киянам повідомили, як платити за опалення в кілька разів менше

Є рекордсмени з енергозаощадження

Мешканці київських житлових будинків, де були впроваджені енергоефективні заходи, сплачують на 20-30% менше за опалення. Будинкові громади виконують комплекс робіт, які дозволяють здійснювати економії, в рамках міських програм, таких як конкурс "70/30%" та програма "Капремонти".

Про це повідомляють у комунальному підприємстві КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО". 

У січні одним із рекордсменів Києва з енергозаощадження став будинок на вул. Анатолія Петрицького, 17-А. Мешканці цього будинку за опалення в середньому сплатили 17 грн за 1 кв. м. Це на 42% менше, ніж середня вартість опалення 1 кв. м в Києві у будинках з лічильниками за цей період.

Така економія стала можливою завдяки участі в міській програмі енергоефективності "70/30%". У будинку модернізовано систему тепло- та водопостачання, проведено утеплення модулів теплопункту та трубопроводів. Інвестиції в енергоефективність залучені за механізмом співфінансування (70% – кошти міського бюджету, 30% – власні кошти ОСББ "Петрицького 17-А"). Ще одним лідером з енергоефективності з меншими витратами на опалення став будинок на вул. Урлівська, 11-А – в середньому 20,45 грн за 1 кв. м (економія 31%). Цю житлову будівлю також модернізовано за програмою співфінансування із залученням міських коштів.

На сайті teplo.org.ua можна порівняти ваш будинок із більш енергоефективним. Для цього необхідно в пошуку ввести свою адресу. Порівняння буде проведено автоматично. Цей ресурс також дозволяє перевірити, скільки тепла споживає ваша багатоповерхівка, яка вартість опалення та що впливає на обсяги нарахувань.

Нагадаємо, на одній вулиці Києва знайшли понад 2 тисячі автомобільних шин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися