Стало відомо, у скільки оцінили готель "Україна" в центрі Києва

Готель "Україна" накопичив величезні борги

За даними Фонду держмайна, вартість готелю "Україна" у центрі Києва становить мільярд гривень. Планується виставити цю будівлю на продаж улітку.

Про це повідомив очільник ФДМУ Віталій Коваль в інтерв'ю виданню Mind.ua.

Ми вже завершили процедуру оцінки готелю — це 1,04 млрд грн без ПДВ. Готуємося наразі до аукціону, який плануємо наприкінці літа — можливо, навіть зайдемо у третій квартал, — зазначив посадовець.

Готель "Україна" накопичив борги у розмірі понад 45 мільйонів гривень, проте в даний момент його функціонування покращилося порівняно з попереднім роком, і будівля викликає інтерес серед акціонерів. Глава Фонду державного майна оголосив про плани приватизації готелю "Україна" у центрі Києва в січні 2024 року. Зазначено, що це державне підприємство налічує 14 поверхів, 363 номери, шість конференц-залів та кімнати для переговорів.

Дещо більша наповнюваність і доходи, у ньому стали активно проходити конференції (не менше 15 заходів на місяць). Ми хочемо представити цей готель, як цікавий об'єкт, транснаціональним мережам. Інтерес з боку ринку є, у тому числі з боку іноземних операторів, які вже запитують технічну інформацію по ньому. Ба більше, іноземці розглядають цей готель як перспективну "п’ятірку" (на сьогодні він має 4 зірки), — додав очільник ФДМУ.

Нагадаємо, у Києві знесуть пам’ятку архітектури та побудують офісний центр.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися