У Києві знесуть пам’ятку архітектури та побудують офісний центр (ФОТО)

Подробиці чергового скандалу через забудову центру столиці

Рішення про продаж пам’ятки архітектури у центрі Києва планують ухвалити у Київській міській раді наступного тижня. Питання про будівництво офісного центру винесено на порядок денний, передають "Коментарі".

Мова йде про Садибу Грубера, розташовану по вулиці Прорізна, 25А у Києві. Будівлю побудували наприкінці ХІХ століття. Боротьба за збереження пам’ятки архітектури триває не перший рік. Департамент охорони культурної спадщини офіційно виступає проти забудови. У відомстві наполягають, не давали дозволу на знесення флігеля Садиби Грубера, а реставрувати — потрібно. Однак громадські активісти сумніваються, що замість реставрації на цій земельній ділянці не з’явиться новий офісний центр.

"Вже 26-27 лютого чергове засідання Київська міська рада. На нього буде винесено рішення про продаж пам’ятки архітектури на вул. Прорізній, 25а під будівництво офісного центру Аби не допустити цього і врятувати Садибу Грубера, 1882 року створили петицію", — заявив громадський активіст Дмитро Перов.

Київська міська рада включила до попереднього порядку денного сесії питання продажу Садиби Грубера 18 січня 2024 року. В оприлюдненій петиції громадські активісти наголошують на порушенні закону.

"18 січня 2024 року до попереднього порядку денного сесії Київської міської ради було включено питання щодо продажу земельної ділянки за адресою: вул. Прорізна, 25а ТОВ “Златовлад” (розділ 3.7 п. 2). Підприємство пов’язують з ексфорвардом національної збірної — Андрієм Шевченком", — йдеться в петиції до Київської міської ради.

Проектом рішення передбачено передати флігель садиби Ісаака Грубера під будівництво офісного центру з підземним паркінгом. Пам’ятку архітектури вже завісили величезним рекламним банером. Активісти закликали Київську міську раду зберегти Садибу Грубера, відкликати цей проект рішення, зобов’язати власника будівлі укласти охоронний договір на пам’ятку та провести її реставрацію.

Для розгляду у Київраді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває. Підписати петицію проти нової забудови у центрі Києва можна за посиланням.

Нагадаємо, у Києві попри накладений арешт почали демонтаж історичної Садиби Зеленських. Мова йде про пам’ятку архітектури у центрі столиці, розташованій по вулиці Кониського. Садиба Зеленських збудована у столиці у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виставили на продаж землю під будівництво ТРЦ. Земельна ділянка площею майже тисячу квадратних метрів знаходиться у Голосіївському районі столиці. Ще одну земельну ділянку в цьому районі столиці продадуть з аукціону під розміщення гаражів.

Читайте також, що у Києві почали готувати садибу Зеленських до нового будівництва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

21 лютого 2024, 15:49

Все в лучших традициях. Одни в окопах мерзнут, другие карманы в это время набивают.

Михайло

21 лютого 2024, 14:13

Спочатку знесуть,потім будуть бігать навколо -"Йой-знесли"...

Пуциль Олег

21 лютого 2024, 14:10

Грохнути власника, що хоче побудувати офіси і не буде проблем.

Олена

21 лютого 2024, 13:58

Кличко скоро знесе весь Київ, аби класти гроші в карман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися