У метро Києва можуть закрити нові станції: підземку може затопити навесні

В українській столиці можуть закрити нові станції київського метрополітену під час весняної повені

В українській столиці можуть закрити нові станції київського метрополітену під час весняної повені. Про це стало відомо із коментаря, який дав депутат Київської міської ради Андрій Вітренко.

За його словами, до іївського метро може піти під воду з початком весняної повені. Під загрозою вже закриті станції синьої гілки, що ще функціонують.

"Столична влада має підготуватися до підвищення рівня води у підводних річках, встановити необхідне обладнання для відкачування води", - заявив Вітренко.

Він зазначив, що якщо цього не зробити, то синя гілка київської підземки може перетворитися на "аналог каналу у Венеції і рух між станціями відбуватиметься на човнах і стане буквально човниковим".

Нагадаємо, що в українській столиці серйозно змінять умови проїзду в метро - підземку заплановано вагоме оновлення вагонів поїздів. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук виданню "Великий Київ".

За його словами, першими в 2024 році на лінії Київського метрополітену планують вивести два п'ятивагонні сцепи, що складаються з вагонів, безоплатно отриманих територіальною громадою міста Києва в рамках гуманітарної допомоги від метрополітену міста Варшава.

З листопада 2023 року на Сирецько-Печерській лінії Київського метрополітену експлуатується один метропоїзд у складі з п'яти вагонів, отриманих від Варшавського метрополітену. Поїзд видається на лінію відповідно до щоденних графіків руху. Рухомий склад повністю відповідає вимогам перевезення пасажирів, відмов під час експлуатації не було.

Читайте также