У Києві вивели неймовірні рослини: де їх можна побачити (Фото)

В українській столиці вивели неймовірні рослини — йдеться про хризантеми, маки та лілії

В українській столиці вивели неймовірні рослини — йдеться про хризантеми, маки та лілії. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Національного ботанічного саду імені Гришка Національної академії наук України.

За словами екологів, селекціонери Людмила Завидова, Василь Горобець, Ганна Горай, Лариса Кікоть отримали авторські свідоцтва про реєстрацію на нові шедеври своєї інтелектуальної творчості.

Зокрема, йдеться про нові сорти хризантеми "Сенсація", маку східного: "Чаклунка", "Кабаре", "Куколка2, "Тореадор", лілії "Ріжок морозива":

Нагадаємо, що в українській столиці рятуватимуть від вимирання озеро Кирилівське, яке було забруднене нафтопродуктами. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Плесо" на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами екологів, після повідомлення від представників Національної поліції про можливе скидання нафтопродуктів у районі річки Сирець в озеро Кирилівське, КП "Плесо" відправлено інспектора та працівників лабораторії для встановлення факту скидання та визначення його обсягів та характеристик.

Для ліквідації забруднення залучено також службу "КАРС". Фахівці встановили огородження бонів і застосували сорбент, щоб запобігти подальшому поширенню забруднення. Наразі проводиться моніторинг стану озера. Співробітники КП збільшують обсяг використовуваного сорбенту "Еколан-М" - спеціального засобу, призначеного для очищення ґрунтів та природних водойм від нафтопродуктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися