У Києві до невпізнанності можуть змінити Гостинний двір на Подолі: деталі

У Подільському районі української столиці можуть до невпізнанності змінити Гостинний двір на Контрактовій площі

У Подільському районі української столиці можуть до невпізнання змінити Гостиний двір на Контрактовій площі — там може з'явитися музей історії Києва. Про це стало відомо з офіційного коментарю, який надала заступник голови КМДА Ганна Старостенко в інтерв'ю виданню Вечірній Київ.

За її словами, вже понад 10 років команда бореться за передачу прав власності на цей будинок громаді. Раніше музей знаходився у Кловському палаці. Це було двадцять років тому. Тоді він був видворений. Більшість експонатів зберігаються у ящиках в Українському домі.

Якщо Гостинний двір нарешті передадуть у власність міста, це дозволить створити великий музейний простір. Як додала Ганна Старостенко, заплановано залучення позабюджетних коштів на реставрацію об'єктів.

Нагадаємо, що в українській столиці серйозно змінять умови проїзду в метро - підземку заплановано вагоме оновлення вагонів поїздів. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук виданню "Великий Київ".

За його словами, першими в 2024 році на лінії Київського метрополітену планують вивести два п'ятивагонні сцепи, що складаються з вагонів, безоплатно отриманих територіальною громадою міста Києва в рамках гуманітарної допомоги від метрополітену міста Варшава.

З листопада 2023 року на Сирецько-Печерській лінії Київського метрополітену експлуатується один метропоїзд у складі з п'яти вагонів, отриманих від Варшавського метрополітену. Поїзд видається на лінію відповідно до щоденних графіків руху. Рухомий склад повністю відповідає вимогам перевезення пасажирів, відмов під час експлуатації не було.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися