У Київській області можна буде отримати безкоштовну послугу: подробиці

У Бучанській громаді на території Київської області можна буде отримати безкоштовну послугу — йдеться про флюорографічне обстеження

У Бучанській громаді на території Київської області можна буде отримати безкоштовну послугу – йдеться про флюорографічне обстеження. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Бучанської міської ради на її ресурсах.

За словами чиновників, в амбулаторіях Бучанської громади, починаючи з 29 лютого, відбудеться безкоштовне флюорографічне обстеження громадян.

Його проведуть спеціалісти за графіком: 29 лютого – Луб'янська амбулаторія, с. Луб'янка, вул. Шевченка, 93; 1 березня – Амбулаторія №3, м. Буча, вул. Склозаводська, 7; 4 березня – Здвижівська амбулаторія, с. Здвіжівка, вул. Центральна, 113; 5 березня – Мироцька амбулаторія, с. Мироцьке, вул. Центральна, 6а.

Для участі в обстеженні необхідно отримати направлення лікаря, з яким укладено декларацію.

Нагадаємо, що на території Київської області вводять дуже серйозну заборону - йдеться про вилов щуки в нерестовий період на водоймах, обмеження почне діяти з 15 лютого. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, заборона на вилов щуки встановлюється на період нересту з 15 лютого по 31 березня у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах).

У ДЕІ зазначили, що заборона вилову обумовлена фізіологічними особливостями цього виду риб, адже нерестова активність щуки починається при температурі води 3-5°C, що нижче за нерестову температуру більшості інших видів.

Читайте также