В київських лісах ввели суворі заборони

Така заборона - перша в Україні

Київрада прийняла рішення про заборону займання джипінгом на заповідних територіях у столиці. За цей законопроєкт проголосували 69 депутатів. Зазначається, що особливо постраждали від цього екстремального виду відпочинку заказники "Муромець-Лопохувате" та "Осокорківські Луки".

Про це повідомила депутатка Ксенія Семенова.

Така заборона — перша в Україні, підтримана міською радою — значно посилить охорону об'єктів та територій природно-заповідного фонду столиці. Рада повідомила, що столиця створює природоохоронні тренди. Сподіваюсь, так буде й надалі, — заявила Семенова.

17 лютого Кабінет міністрів підтримав законопроєкт про заборону джипінгу на природоохоронних територіях усієї держави. Документ за №11024 вже зареєстровано у парламенті. Згідно з запропонованим законопроєктом, переміщення транспортних засобів на природно-заповідних територіях буде дозволено лише по дорогах загального користування, вулицях міст та інших населених пунктах, а також на приватних земельних ділянках.

Зазначимо, джипінг — це пересування (перегони, ралі, трофі-рейди тощо) на транспорті підвищеної прохідності, тобто джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах та багі. На початку 2000-х років джипінг став популярним видом розваги серед багатих українців. Часто організатори проводили змагання без необхідних дозвільних документів або узгоджень з лісгоспами та обласними адміністраціями. Поступово джипінг став популярним видом туристичного відпочинку, особливо в Карпатах.

Нагадаємо, у Києві та Київській області розпочинається операція "Первоцвіт". Екоінспектори вийдуть на рейди разом з Національною поліцією проти збирачів первоцвітів.


Читайте также