У Київській області прогнозують серйозну зміну погоди: синоптики

В українській столиці та на території Київської області 1 березня очікується серйозна зміна погодних умов

В українській столиці та на території Київської області 1 березня очікується серйозна зміна погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, у регіоні очікується мінлива хмарність без опадів, подекуди буде туман. Пориви південно-східного вітру досягатимуть швидкості від 5 до 10 метрів за секунду.

Температура повітря коливатиметься від 2 градусів морозу до 11 градусів тепла. У Києві — від 0 до 10 градусів вище за нуль.

Нагадаємо, що на території Київської області вводять дуже серйозну заборону - йдеться про вилов щуки в нерестовий період на водоймах, обмеження почне діяти з 15 лютого. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, заборона на вилов щуки встановлюється на період нересту з 15 лютого по 31 березня у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах).

У ДЕІ зазначили, що заборона вилову обумовлена фізіологічними особливостями цього виду риб, адже нерестова активність щуки починається при температурі води 3-5°C, що нижче за нерестову температуру більшості інших видів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися