У Київській області ДТЕК запровадить революційне нововведення: деталі

На території Київської області енергетична компанія ДТЕК запровадить революційне нововведення

На території Київської області енергетична компанія ДТЕК запровадить революційне нововведення – у 2024 році на відновлення електромереж регіону буде інвестовано 800 мільйонів гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії.

За словами енергетиків, про основну увагу інвестицій спрямовано на райони, що стрімко розвиваються, зокрема Обухівський, Бучанський і Фастівський. Загальний обсяг інвестиційної програми становитиме 823 мільйони гривень у 2024 році.

В Обухівському енерговузлі розпочнуться роботи з будівництва нової кабельної лінії, що забезпечить резервне харчування для 7 підстанцій. Завдяки цьому при аваріях буде можливість знизити тривалість відключення у клієнтів. Добудувати лінію ОСР планує у 2025 році. Також в Обухівщині енергетики виконають реконструкцію високовольтної підстанції. Водночас ці енергооб'єкти підвищать надійність та якість електропостачання понад 17 тисяч сімей.

У Бучанському районі енергетики завершать реконструкцію трьох кабельних ліній Це посилить мережі, що дозволить їм витримувати велике навантаження. Такі лінії менш схильні до аварій, адже вони захищені від несприятливих погодних умов. Для Борщагівської громади ДПЕК, що активно розвивається, Київські регіональні електромережі запустить масштабний проект з будівництва нової підстанції. Він триватиме до 2026 року.

У Фастові реконструюють кабельну мережу, яка потребувала розвантаження через зростаючий попит на електроспоживання. Це збільшить надійність електропостачання майже 3 тисяч будинків. Окрім поновлення мереж, цього року компанія також продовжить впроваджувати автоматизовану систему диспетчерського управління SCADA. Ця система дозволяє диспетчерам моніторити енергетичну систему області у реальному часі, контролювати режим її роботи та краще оцінювати критичну чи аварійну ситуацію. У разі аварії саме SCADA автоматично надсилатиме в чат-бот і на сайт повідомлення про відключення та повернення світла



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

1 березня 2024, 13:39

А в чому полягає революційність? Щорічно виділяється певна сума коштів на відновлення мереж, значна частина з яких закладена в тариф вартості електроенергії.

Саня

1 березня 2024, 09:45

823 млн. гривень / 35млн жителей = 23.5 грн с каждого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися