У Києві почалася серйозна повінь: чи існує загроза великого потопу

В українській столиці розпочалася весняна повінь, яка була викликана скиданням води з Київського водосховища

В українській столиці розпочалася весняна повінь, яка була викликана скиданням води з Київського водосховища. Про це стало відомо із офіційної заяви, яку зробив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняної повені на річці Дніпро, в межах міста Києва спостерігається підвищення рівня води, приблизно на 6 см на добу, з початковим затопленням заплави.

Станом на 08:00 рівень води м. Дніпро у Києві біля мосту "Метро" становить 567 см над "0" постом (92,67 м за Балтійською системою висот). Температура води – 2,4 град. 

Вода прибуває – за останні 8 днів рівень Дніпра в межах Києва піднявся приблизно на 65 см. Але небезпеки немає.

Аварійні підтоплення містом не зафіксовано. Рівень ризику гідрологічних явищ I (жовтий). Промислові об'єкти та житлові масивні міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг нинішньої повені триває.

За інформацією Укргідрометцентру, 1-5 березня, внаслідок скидання води з Київського водосховища, на м. Дніпро у м. Києві можливі різкі коливання рівнів води з короткочасним досягненням позначок початкового затоплення заплав та знижених прирічкових територій.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/4861


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися