Найчистіших пляжів Києва стало більше: де відпочити (ФОТО)

У столиці після ремонту ще один пляж отримав міжнародну екологічну відзнаку "Блакитний прапор"

У Деснянському районі Києва до відкриття купального сезону капітально відремонтували пляж "Чорторий" і підняли над ним "Блакитний прапор" — найвищу міжнародну екологічну відзнаку. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

У відкритті пляжу "Чорторий" взяв участь мер Києва Віталій Кличко. Він підняв "Блакитний прапор" і потренувався разом із рятувальниками.

За словами очільника столиці, для киян до купального сезону підготували 14 пляжів, зокрема, пляж "Чорторий", який має площу у понад 5 га. Цей пляж відвідують мешканці Троєщини та Оболоні.

"Тепер пляж має зовсім інший вигляд: тут вирівняли площу, завезли пісок, встановили вбиральні й душові, облаштували медпункт і рятувальний пост, де працюють лайфгарди", — розповів Кличко.

У Києві цього року "Блакитний прапор" отримали дев’ять пляжів, повідомив мер. Найчистішими пляжами столиці, окрім "Чорторию", визнані "Золотий", "Троєщина", "Дитячий", "Пуща-Водиця", "Галерна", "Веселка", "Молодіжний" і "Венеція".

Загалом відзнаку "Блакитний прапор" в Україні мають 18 морських і річкових пляжів, з них три — в Одесі та Одеській області. Додамо, що щорічна відзнака "Блакитний прапор" означає, що пляж відповідає міжнародним стандартам відпочинку за 33 критеріями, серед яких — безпека, якість води та екологічний менеджмент.

У Дніпровському районі для киян працюють дев’ять пляжів, в Оболонському та Деснянському районах — по два, у Голосіївському районі - один.

Раніше в мерії Києва повідомляли, що 14 комунальних пляжів столиці готові приймати відвідувачів. На них обладнані роздягальні, є пункти рятувальників і громадські вбиральні. Також місто визначило 18 зон масового відпочинку біля води, але без купання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися