У Київській області побудують величезний центр відновлення: подробиці

У Ворзелі на території Київської області збудують сучасний реабілітаційний центр

У Ворзелі на території Київської області збудують сучасний реабілітаційний центр для людей, які зіткнулися з наслідками повномасштабної агресії Росії проти України. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого міським головою Бучі Анатолієм Федоруком.

За його словами, локацію для нового реабілітаційного центру вже визначили. Його створять на базі КНП "Центр ментального здоров'я" Київської обласної ради на території Бучанського товариства. Зараз там зарості, будівля та територію упорядкують.

Новий модульний реабілітаційний центр буде більш ефективно і комплексно реабілітувати військових і цивільних.

Нагадаємо, що на території Київської області вводять дуже серйозну заборону - йдеться про вилов щуки в нерестовий період на водоймах, обмеження почне діяти з 15 лютого. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, заборона на вилов щуки встановлюється на період нересту з 15 лютого по 31 березня у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах).

У ДЕІ зазначили, що заборона вилову обумовлена фізіологічними особливостями цього виду риб, адже нерестова активність щуки починається при температурі води 3-5°C, що нижче за нерестову температуру більшості інших видів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися