У Київській області змінять до невпізнання велике місто: деталі

У Таращі на території Київської області планують до невпізнання змінити громаду

У Таращі на території Київської області планують до невпізнання змінити громаду — сформульовано стратегію просторового розвитку. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Таращанської міської ради на її ресурсах.

Комплексний план просторового розвитку території територіального суспільства – це одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи та напрямки формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки та благоустрою. , цивільного захисту, охорони земель та інших компонентів навколишнього середовища, формування екологічної мережі, охорони та збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

Нагадаємо, що на території Київської області вводять дуже серйозну заборону - йдеться про вилов щуки в нерестовий період на водоймах, обмеження почне діяти з 15 лютого. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, заборона на вилов щуки встановлюється на період нересту з 15 лютого по 31 березня у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах).

У ДЕІ зазначили, що заборона вилову обумовлена фізіологічними особливостями цього виду риб, адже нерестова активність щуки починається при температурі води 3-5°C, що нижче за нерестову температуру більшості інших видів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися