Киянам повідомили, як уникнути відключення послуг через борги за комунальні послуги

У Києві можна укласти договір про реструктуризацію

Негативні наслідки виникнення заборгованості за житлово-комунальні послуги стосуються як споживачів, так і постачальників цих послуг. У Києві існує можливість укладання угоди про реструктуризацію для врегулювання накопичених боргів.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Протягом двох років, в умовах дії воєнного стану, більшість споживачів Києва щомісячно своєчасно оплачують надані житлово-комунальні послуги. Тим, хто має заборгованість, фахівці радять укласти договір реструктуризації.

Для тих споживачів, які з різних причин мають заборгованість і не можуть сплатити всю суму одночасно, щоб убезпечити себе від подальшого накопичення боргів, варто скористатися правом на укладання договору реструктуризації заборгованості. Такий договір має сприятливі умови, враховує індивідуальні аспекти споживачів, а головне – вберігає споживачів від примусових заходів стягнення заборгованості, – йдеться в повідомленні. 

Протягом 2023 року комунальний концерн "Центр комунального сервісу" (ЦКС), який діє від імені виконавців житлово-комунальних послуг, уклав зі споживачами близько 800 договорів реструктуризації. Це засвідчує, що більшість боржників не скористалися реструктуризацією заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги.

Виплачувати заборгованість частинами пропонують КП "Київтеплоенерго", КП "Київкомунсервіс", ПрАТ "АК "Київводоканал", КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду м. Києва". Умови договорів реструктуризації заборгованості за спожиті послуги визначаються винятково між виконавцем послуги/управителем багатоквартирного будинку та споживачем.

Порядок та формат оформлення договорів реструктуризації є незмінним протягом кількох років. Його можна укласти безпосередньо під час прийому в сервісному центрі ЦКС, незалежно від місця проживання. Перелік документів, необхідний для укладення договору реструктуризації, на сайті ЦКС.

Нагадаємо, у комунальній компанії "Київтеплоенерго" зробили важливу заяву про лічильники тепла для мешканців української столиці – людям розповіли, що робити, якщо вони не встигли вчасно передати свідчення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися