У Києві знесуть ще одну військову пам'ятку: що планується зробити

У Дарницькому районі української столиці демонтують чергову військову пам'ятку

У Дарницькому районі української столиці демонтують чергову військову пам'ятку — йдеться про бронетранспортера, який після модернізації віддадуть Збройним Силам України. Про це стало відомо із повідомлення виконувача голови Дарницької районної державної адміністрації Миколи Калашника.

За його словами, йдеться про демонтаж бронетранспортера в парку воїнів-інтернаціоналістів. Цей об'єкт є прикладом пропаганди радянського мілітаризму, а не вшануванням пам'яті українців, які загинули у війні в Афганістані.  

Після переговорів із представниками однієї з військових частин у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ районна влада прийняла рішення передати БРДМ-2 у користування військовим.

Для цього без залучення бюджетного фінансування одиницю техніки буде налаштовано, модернізовано та укомплектовано.

Парк імені воїнів-інтернаціоналістів – міський парк, розташований у Дарницькому районі Києва вздовж вулиці Архітектора Вербицького. Закладено у 1992 році. Площа – 6,45 га.

На території парку знаходиться Ольгинська церква, збудована у 1988 році, та пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам. Щорічно до пам'ятного меморіалу загиблим військовослужбовцям проводиться урочисте покладання квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

12 березня 2024, 14:56

Правильно все що можна використати потрібно знімати з постаментів tacticalgear.ua/catalog/gear

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися