Ціни на квартири у Києві серйозно зросли: скільки доведеться заплатити

В українській столиці серйозно зросли ціни на купівлю квартир

В українській столиці серйозно зросли ціни на купівлю квартир — середня вартість за квадратний метр становить 51 955 гривень (з огляду на всі типи квартир за кількістю кімнат), що перевищує показник зимового періоду 2023 року на 2%. Про це стало відомо з дослідження порталу Zagorodna.

За словами аналітиків, найвищі ціни на житло спостерігаються в новобудовах Печерського та Шевченківського районів Києва, де середня вартість квадратного метра становить 95 880 гривень та 62 952 гривні відповідно.

Водночас мінімальна вартість житла зафіксована у Деснянському районі та становить 19 200 гривень за квадратний метр.

За рік на вторинному ринку нерухомості у всіх регіонах України зросла кількість пропозицій продажу житла. Однак у Києві та області ця кількість зменшилась до 41% порівняно з минулим періодом, коли вона становила 57%.

За останні шість місяців в експлуатацію було введено 88 нових споруд із 162 секціями по всій країні. Зокрема, у Києві було введено в експлуатацію вісім новобудов та 12 секцій, а в області – 16 новобудов та 25 секцій.

Львівська область також увійшла до лідерів за кількістю введених в експлуатацію об'єктів — тут було здано в експлуатацію 16 нових будівель на 33 секції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися