Кладовище домашніх улюбленців на березі озера у Києві зникне (ФОТО)

Як вирішили складне питання для власників померлих тварин

В Оболонському районі Києва вирішили, що робити з кладовищем домашніх тварин. Як передають "Коментарі", подробиці розповіла громадська активістка Аннабелла Морина.

Кладовище домашніх тварин у Києві почнуть прибирати цього тижня. Мова йде про поховання на схилі озера Йорданське зі сторони Оболонського проспекту. Обговорення з власниками померлих домашніх улюбленців проводили з 2021 року. Кладовище домашніх тварин на березі озера незаконне.

"Ми не маємо права його залишити та дозволити далі розростатися. Водночас ми маємо повагу до тих поховань, що вже відбулися і не бажаємо заважати людям шанувати пам'ять свої улюбленців", — зазначила Аннабелла Морина.

Обговорення питання, що робити з похованням домашніх тварин у Києві, було дуже гострим. Думки киян розділилися навпіл. Одні вимагали не чіпати могили, інші — негайно прибрати кладовище, бо отрута потрапляє в озеро Йорданське.

Що будуть робити з кладовищем домашніх тварин:

·       існуючі поховання не чіпатимуть;

·       бетонні та пластикові надгробки приберуть;

·       поряд з могилами висадять дерева та кущі.

Власників померлих домашніх тварин закликали самотужки прибрати надгробки. Можна обрати рослину та посадити на місці поховання. Саджанці та землю надасть комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Оболонського району Києва.

Серед саджанців, які можна отримати безкоштовно:

·       сумах — кущ різновиду спірей;

·       жасмин та бузок;

·       багаторічні квіти.

На кладовищі домашніх тварин почнуть висаджувати кущі та дерева у четвер, 14 березня. Закінчать прибирання надгробків у суботу, 16 березня.

"Якийсь час бетонні, гранітні та пластикові надгробки будуть знаходитись на спеціальному майданчику поруч. Надгробки у формі квітників залишаться, як є", — повідомила громадська активістка Аннабелла Морина.

Власники померлих домашніх тварин на місці висаджених рослин, коли кущ або дерево підростуть, зможуть чіпляти на них дзвіночки або стрічки. Аннабелла Морина оприлюднила кілька фото місць поховань домашніх тварин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві врятували від загибелі тисячі дерев. Парки та сквери у столиці звільнили від небезпечних паразитів. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, під Києвом врятували левів від жорстокості контактного зоопарку. Дикі тварини пережили жахіття війни. Їх порятунок був важким випробуванням. Левам знайшли нову домівку.

Читайте також, яке важливе відкриття зробив у Київській області еколог.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися