У Києві врятували від загибелі тисячі дерев: яка була загроза (Фото)

В українській столиці врятували від загибелі тисячі дерев — йдеться про звільнення від омели у парках та скверах

В українській столиці врятували від загибелі тисячі дерев — йдеться про звільнення від омели у парках та скверах. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунальної організації "Київзеленбуд" на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами комунальників, рослина-паразит омела вражає дерева в парках та скверах міста. Вона розростається зеленим густим чагарником у кроні дерева та висмоктує воду, мінеральні та поживні речовини з рослини-господаря.

Це призводить до висихання верхівки, а згодом і всього дерева. Щоб не допустити загибелі дерев, столичні озеленювачі постійно видаляють вічнозеленого шкідника.

З початку року з крон понад 4000 дерев було видалено омелу у парках та скверах Києва. Якщо порівняти зі статистикою минулого року – тоді омелу видалили з крон 5513 дерев – ми бачимо, що темпи боротьби з омелою зросли.

В основному поразки зазнають тополі, клени, верби, берези та акація. Паразит становить небезпеку не тільки для самої рослини-господаря, але і для людини, адже її розмір може досягати 1 метра в діаметрі, тому легко ламається під час сильних поривів вітру і може загрожувати здоров'ю людини.

Насіння омели поширює птахи, ягоди якої є частиною раціону багатьох видів пернатих.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися