На Київщині для школярів будують величезне укриття

Укриття дозволить повернути навчальний процес

У Фастівському районі Київщини триває будівництво укриття для учнів Мархалівської гімназії. Площа приміщення укриття складає 366 м². Воно розраховане на перебування 235 осіб. 

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація. 

Підрядник розпочав роботи з облаштування укриття восени 2023 року. Вже виконані підготовчі роботи: демонтовано старі приміщення та викопаний котлован бетонування фундаменту майбутнього сховища. Монолітні роботи вже виконані на 93%. Наразі фахівці працюють над проведенням гідроізоляції стін укриття. 

Проєктом передбачено облаштування залізобетонних внутрішніх сходів та металевих дверей відповідно до правил протипожежної безпеки. Будівельники виконають утеплення та оздоблення приміщень укриття, які в мирний час зможуть використовуватися для проведення гуртків та інших заходів для учнів гімназії.

Наразі в Мархалівській гімназії навчаються 117 учнів. Навчальний процес проводиться у змішаній формі в іншому закладі освіти у найближчому населеному пункті.

 

Нагадаємо, у Бориспільському районі Київщини триває будівництво укриття на території Іванківського ліцею. Нове укриття загальною площею 1030 м² розраховане на одночасне перебування 305 осіб. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися