У Київській області знищують ліс із червонокнижними рослинами: деталі (Фото)

В Обухівському районі на території Київської області зафіксували масову вирубку лісу з червонокнижними пролісками

В Обухівському районі біля селища Іванковичі на території Київської області зафіксували масову вирубку лісу із червонокнижними пролісками. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київського еколога-культурного центру.

За словами екологів, нещодавно вони проводили експедицію рідкісними рослинами і виявили в селі Іванковичі проведення лісниками незаконної вирубки лісу, де ростуть червонокнижні проліски.

Вирубування дерев у місцях зростання рідкісних рослин завдає шкоди їх популяції та протизаконній згідно з кодексом України про адміністративні правопорушення.

Стаття 90. Порушення вимог щодо охорони видів тварин та рослин, що занесені до Червоної книги України або охороняються відповідно до міжнародних договорів України, або внесені до переліку рідкісних видів тварин та рослин.

"Тому через це порушення ми звернулися до прокуратури із пропозицією покарати лісників", - йдеться у повідомленні.

За відповідною статтею покаранням є накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти тисяч карбованців з конфіскацією незаконно здобутого та на посадових осіб – від тридцяти до п'ятдесяти тисяч карбованців із конфіскацією незаконно здобутого.

Активісти Київського еколого-культурного центру закликають людей, які мешкають біля лісів чи балок, де ростуть проліски, повідомляти про це інспекторам центру для охорони червонокнижних пролісків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися