У Києві серйозно змінилися ціни на квартири: вартість по районах

В українській столиці серйозно змінилися ціни на квартири - житло стабільно дорожчає, вартість повернулася на рівень до початку повномасштабної війни

В українській столиці серйозно змінилися ціни на квартири – житло стабільно дорожчає, вартість повернулася до початку повномасштабної війни. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого на аналітичному порталі дослідження нерухомості ЛУН.

За словами аналітиків, загалом ціна на квартиру в столиці залежить від її розташування та рівня комфорту. Так, середня ціна 1-кімнатної квартири на вторинному ринку столиці становить від 55 до 68 тисяч доларів США. Найдорожче житло на "вторинці" продається у Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах.

Наприклад, 1-кімнатна квартира на Печерську коштуватиме покупцям 126 тисяч доларів, Шевченківському — 80 тисяч доларів, а Голосіївському — 69 тисяч доларів.

На вторинному ринку "найдешевші" квартири продаються в Оболонському (54 100 $), Святошинському (48 000 $) та Деснянському (43 000 $) районах Києва. Вартість квартири на "вторинці" залежить не тільки від району, в якому вона розташована, а й від того, чи в ній зроблено ремонт.

Наприклад, 1-кімнатна квартира з ремонтом на вторинному ринку коштуватиме в середньому на 5-20 тисяч доларів дорожче, ніж без нього. У розрізі всіх оголошень про продаж нерухомості середня ціна 1-кімнатної квартири на вторинному ринку столиці становить 68 тисяч доларів США.

Однак, судячи з цін в оголошеннях з уже проданими квартирами, однушку на "вторинці" реально купити в столиці за 55 тисяч доларів США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися