Подорожчання проїзду в Києві: коли варто чекати підвищення цін

Стало відомо, коли в громадському транспорті столиці, а також метрополітені, варто очікувати подорожчання вартості разового проїзду. Про це розповів перший віце-президент ГО "Український транспортний союз" Володимир Балін в ефірі "Українського радіо".

За його словами, комунальні підприємства "Київський метрополітен" і "Київпастранс" уже передали документи з розрахунками за новим тарифом профільним департаментам, однак перед остаточним затвердженням нового тарифу ще мають відбутися громадські слухання, на які можуть прийти й кияни. Дата таких слухань поки не визначена.

Балин заявив, що за його оцінкою, подорожчання проїзду в громадському транспорті столиці варто очікувати з 1 серпня 2021 року або ж на місяць пізніше.

Нагадаємо, що в київській підземці назвали реальну вартість разового проїзду в метро, яка становить 20 гривень відповідно до прийнятих фінансових планів. Про це повідомила заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Наталія Макогон.

За її словами, в цьому році в комунальному підприємстві прийнятий відповідний фінансовий план, який передбачає собівартість однієї поїздки в метрополітені в 20 гривень і 5 копійок. Чиновниця зазначила, що це саме собівартість, а не реальний тариф.

Також Макогон заявила, що найближчим часом метрополітен закупить 50 нових вагонів за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, які планують запустити на "зеленій" гілці метро.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.

Джерело: http://www.nrcu.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Чертм

24 червня 2021, 11:59

Вы чё - реально конченые на всю голову? Вы не можете научить автомат сдачу выдавать, не можете поставить урны для бумаги, не можете элементарно пару станций достроить, не можете обеспечить нормальную продажу этих самых бумажек и избавить действительно кассы от очередей но при этом считаете что вагоны свое уже изжили и надо закупить 50 вагонов: кажется пора вас падлюк к разуму вернуть!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися