Синоптик розповіла, скільки протримається аномальна спека в Києві

Жителів української столиці попередили про аномальну спеку, яка прийшла в місто, а також розповіли про те, скільки триватиме така погода. Про це повідомила синоптик "Укргідрометцентру" Олександра Хала в ефірі телеканалу "Київ".

За її словами, аномальна спека в столиці побила 75-річний температурний рекорд, а вчора в Києві зафіксували температуру в 34 градуси. Вона зазначила, що попередній температурний рекорд був встановлений в Києві в 1946 році, тоді була зафіксована температура в 33 градуси.

Одночасно, синоптик заявила, що це не межа, і сьогодні в Києві очікується спека в 35 градусів за Цельсієм. Така ж температура повітря очікується і в п'ятницю. У вихідні вона повинна трохи спасти, оскільки в місті очікуються дощі.

Напередодні, 22 червня, столицю зачепила пилова буря "Астраханський суховій", а додатковим фактором погіршення метеорологічної ситуації стало посилення вітру в Києві до 20 м/с. Явище смогу, яке спостерігали кияни, спровокувало різке підвищення температури повітря в столиці, повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Україна через 30-40 років буде загрожувати опустелювання величезних територій. За даними вчених, через глобальні зміни клімату, Україна переходить в зону надвисоких температур і погодних катаклізмів.

Читайте также