Є загроза: Київ скоро перейде в зону катаклізмів і сверхтемператур

Україна в найближчі десятиліття переходить в зону погодних катаклізмів, а через 30-40 років нашій країні буде загрожувати опустелювання величезних територій. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони навколишнього середовища і природних ресурсів.

Згідно зі свідченнями вчених, через глобальні зміни клімату, наша країна переходить в зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. У найближчі 40 років Україні загрожує опустелювання величезних територій.

У міністерства екології відзначили такі проблеми із землею в Україні: розхитаність земель є однією з найбільш високих у світі, що призводить до процесу деградації, понад 6 мільйонів гектар сільськогосподарських земель схильні до ерозії, а 13 мільйонів гектар - водою, а також охоплення пиловими бурями до 20 мільйонів гектар земель.

Однією з головних загроз сталого розвитку людства є деградація земель і опустелювання, що призводить до змін клімату, втрати біорізноманіття, нестачі води, поширенню бідності та масових міграцій.

Міністр екології Роман Абрамовський заявив, що боротьба з опустелювання і деградацією земель є одним із пріоритетів екологічної політики України, для чого був затверджений національний план для боротьби з даними явищами до 2025 року, а також створено координаційну раду.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.

Джерело: https://mepr.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися