У Києві лунали вибухи, Росія знову атакувала з повітря: подробиці

В українській столиці в ніч на 15 березня лунали вибухи, російські окупанти атакували місто з повітря вкотре

В українській столиці в ніч на 15 березня лунали вибухи, російські окупанти атакували місто з повітря вкотре. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами чиновників, росіяни випустили дрони-камікадзе Shahed-136 із Курської області РФ. На Київ ворожі безпілотники заходили із північного напрямку.

Повітряна тривога у столиці тривала близько години. Силами та засобами протиповітряної оборони всі БПЛА противника, що прямували на Київ – приблизно півтора десятки – були вражені ще на підступах до міста.

Нагадаємо, що до євський інститут судових експертиз проаналізував ракету "Циркон", яку росіяни називають однією з найсучасніших. Таким озброєнням окупанти нещодавно вдарили українською столицею. Про це стало відомо із інтерв'ю, яке дав директор інституту Олександр Рувін виданню Вечірній Київ.

За його словами, "Циркон" був застосований під час атаки по Києву 7 лютого. Протикорабельна ракета 3М22 "Циркон" не летить зі швидкістю 8-9 Махов (близько 10 тисяч кілометрів на годину), як заявляють росіяни.

За даними відповідних служб, на заключній ділянці польоту ракета всього-на-всього долає 2500 кілометрів на годину.

Він зазначив, що виникають великі сумніви щодо її точності. Ракети були вражені ППО і не досягли своєї мети. Одна впала у Дніпровському районі, утворивши велику вирву. Друга — у полі у місті Вишневе під Києвом. Постраждали громадянська інфраструктура та мирні люди.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/5065


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися