На Київщині зникає величезна річка: що там відбувається (Фото)

На території Київської області зафіксували критичний стан річки Рось, яка фактично перетворюється на струмок.

На території Київської області зафіксували критичний стан річки Рось, яка фактично перетворюється на струмок. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, перевірки проводилися з грудня 2023 по березень 2024 в рамках реалізації плану дій з оздоровлення та відновлення річки Рось.

Як зазначається, найбільша частина річки знаходиться у Київській області – 192 км (половина її довжини). На цьому відрізку Росії знаходиться 1639 гідротехнічних споруд (греблі, греблі, водоводи, водозабірні та регуляційні споруди).

Екоінспектори Московського округу особисто переконалися, як антропогенна діяльність людини призводить до того, що річка перетворюється на струмок і це велика кількість гідротехнічних споруд, що знаходяться в незадовільному стані і спричинили маловоддя та зникнення річки Рось.

Тільки виконання всіх вимог природоохоронного законодавства, стійкий підхід до використання водних ресурсів та науково-обґрунтований план з оздоровлення та відновлення річки Рось може виправити допущені помилки та врятувати її.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися