У Києві з'явиться неймовірна зелена зона: де її можна буде знайти

У Дніпровському районі українській столиці планують облаштувати нову зелену зону

У Дніпровському районі українській столиці планують облаштувати нову зелену зону — йдеться про парк біля будинку культури Дарницького вагоноремонтного заводу. Про це стало відомо з відповідного тендеру, зареєстрованого в системі державних закупівель Prozorro.

Проект оновлення парку біля будинку культури ДВРЗ триває з червня 2017 року та має завершитися до кінця 2025 року. Історія парку розпочалася з будівництвом усього району 1934 року, коли на місці лісу почали будувати завод. Роботи з облаштування парку було офіційно завершено у 2012 році.

Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" очікує отримати робочий проект капітального ремонту парку до 27 травня 2024 року.

Із завдання на проектування відомо, що в зоні відпочинку може з'явитися сухий фонтан і каскадом, а також багатофункціональне поле, де можна буде грати у футбол, баскетбол і волейбол.

Також у парку мають бути встановлені сучасні вуличні тренажери, велодоріжка з велопарковкою та змонтований майданчик для занять воркаутом. Для безпеки відвідувачів у зоні відпочинку має бути укриття.

Для краси зроблять підсвічування насаджень та фонтану у вечірню добу, а також питні фонтанчики. Для малюків встановлять тематичний інклюзивний дитячий майданчик із гумовим покриттям, а для дорослих – прокладуть прогулянкові маршрути. Зона відпочинку має бути доступною для людей з порушенням зору та маломобільних відвідувачів.

Окрім нових лав та урн у парку змонтують паливозрошувальну систему та встановлять відеоспостереження з "тривожною кнопкою".

Читайте также